Menu

Çelik Kapı Kasası

Çelik kapı kasası, çelik kapının duvara monte edilen bölgesidir. Genellikle, birçok çelik kapı markası kasada 2 mm DKP sac kullanır. Çelik kapınızın güvenli ve dayanıklı olabilmesi için kasanın belirli özelliklere sahip olması gerekir. En önemlisi, kasadaki kilit mil yuvasının en az 5 mm kalınlığında çelik ile güçlendirilmiş olmasıdır.

Çelik Kapı Kasası

Kullanılan kilit markası veya türü fark etmeksizin, kilitten çıkan miller, çelik kapı kasasının mil yuvasına girer. Mil yuvası, çelik kapıcının belirlediği 2 mm kalınlığında çelikle çevrilidir. Bu nedenle, güvenlik açısından bu kısımların çelikle desteklenmesi zorunludur. Kapı kasasının tamamen çelikten yapılması mümkün olmadığından, kilit mil yuvası çelik lamalar (içi dolu çelik) ile desteklenmelidir. Ayrıca, montaj sonrası kapının esnememesi, doğru montaj yöntemleriyle sağlanmalıdır.

Çelik Kapı Kasası Fiyatları

Çelik kapı kasası fiyatları, kasanın boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir. Projenize uygun çelik kapı kasası temin etmek için Turkish Doors gibi çelik kapı imalatçılarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Çelik Kapı Kasası Fiyatları

Çelik Kapı Kasa Çeşitleri

Kapı montajı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri doğru kasa tipinin seçilmesidir. Kasa tipi, montaj yapılacak alanın durumu göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. Genel olarak üç tip çelik kapı kasası mevcuttur:

  • Ayarlı Kasa
  • Sabit Kasa
  • Profil Kasa (Kör Kasa)

Ayarlı Kasa

Ayarlı kasa, en yaygın kullanılan çelik kapı kasası tipidir. Bu sistemde kasanın pervazları, duvarın üzerine gelerek boşluğu kapatır. Hem iç hem de dış duvara gelen payların olması montaj sırasında kolaylık sağlar. Ayrıca, kasa iç ve dış olmak üzere iki parçaya ayrılarak duvar kalınlığına göre 7 cm'ye kadar daraltılabilir. Türkiye’de bu tip kasaların kalınlığı genellikle 20-25 cm arasında değişir.

Sabit Kasa

Sabit kasa, duvar kalınlığına göre özel olarak ölçü verilen kasa tipidir. Bu kasanın kalınlığı değişmez, sadece iç veya dış tarafta pervaz bulunur. Eğer montaj yapılacak yerde her iki tarafta da pervaz kullanılmayacaksa, kasanın duvar boşluğuna tam olarak oturması sağlanmalıdır. Yanlış ölçü verilmesi durumunda montaj sonrası boşluklar oluşabilir veya kapı büyük gelebilir.

Profil Kasa (Tünel Kasa)

Profil kasa, diğer adıyla tünel kasa, pervaz yapısının kullanılmadığı kasa tipidir. Bu kasalar, ölçü olarak net duvar boşluğuna göre üretilir ve montaj sırasında vidalama yerleri kullanılır. Montaj sonrası bu vidalama yerleri kapaklar ile kapatılır. Pervaz kullanılamayacak yerlerde tercih edilen bu tip kasalar, duvarın her iki tarafında da boşluk olmadığında ideal bir seçimdir.

Menü
Phone +90 (505) 747 42 84
Email info@devedijital.com
Address
Kayseri/ Turkey